Statisk elektricitet kan i vissa miljöer utgöra stora risker. Ett ESD-golv förhindrar statisk elektricitet från att bildas. ESD står för ”Electro Static Discharge”, alltså det vi till vardags kallar statisk elektricitet.

Skyddar och är slitstarkt

Epoxibaserat ESD-golv är perfekta för verksamheter som hanterar data- och elektronikkomponenter. För verksamheter med känsliga komponenter är det väldigt viktigt med en säker miljö då de annars kan ta skada vid överföringen. Beläggningen på ett ESD-golv är lika slitstark och lättstädad som våra andra golvsystem och halkskydd kan regleras enligt önskemål.

ESD kan skada både personal och material

Vi jobbar med golvmaterial som både leder bort statisk elektricitet, förebygger gnistor och som skapar så låga spänningar som möjligt när personalen rör sig i korridorer och lokaler. Särskilt gnistbildning kan vara förödande i miljöer där man hanterar lättantändliga gaser. Då är det av största vikt att man har ett ESD golv. Research Institutes of Sweden – Sveriges forsknings- och innovationspartner för näringsliv och samhälle bestämmer vilka produkter som är ESD-klassade.

Kontakta oss!